Marokkansk lammegryte. Foto.

Marokkansk lammegryte

Published On: 7. januar 2016 / By /

Ingredienser til 10 porsjoner:

  • 1 kg  benfritt lammekjøtt i biter
  • 5 ss  oliven olje
  • Saft av en sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 5 båter  hvitløk
  • 5 dl lammekraft/ kjøttbuliong
  • 150 g  tørket aprikos
  • 3 dl appelsinjuice
  • 3 ts  malt koriander
  • 3 ts  malt spisskummen
  • 3 ss maizena mel
  • 5 ss grovhakkede mandler
  • 2 ½ ss hakket frisk koriander

 

Slik gjør du:

  1. Bland kjøttet med oljen og sitronsaften, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i ovnen på 200 °C  i ca 15 min.
  2. Ha det over i en kjele og la det surre litt sammen med hvitløken.
  3. Tilsett kraft, aprikoser, appelsinjuice, og krydder. La det trekke i 15-20 minutter eller til det er mørt. Jevn med maiznamel og ha i mandlene og hakket koriander.
  4. Server med couscous eller ris.
Følg oss
Søk