Marokkansk lammegryte
Ingredienser til 10 porsjoner:
- 1 kg benfritt lammekjøtt i biter
- 5 ss oliven olje
- Saft av en sitron
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 5 båter hvitløk
- 5 dl lammekraft/ kjøttbuliong
- 150 g tørket aprikos
- 3 dl appelsinjuice
- 3 ts malt koriander
- 3 ts malt spisskummen
- 3 ss maizena mel
- 5 ss grovhakkede mandler
- 2 ½ ss hakket frisk koriander
Slik gjør du:
- Bland kjøttet med oljen og sitronsaften, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i ovnen på 200 °C i ca 15 min.
- Ha det over i en kjele og la det surre litt sammen med hvitløken.
- Tilsett kraft, aprikoser, appelsinjuice, og krydder. La det trekke i 15-20 minutter eller til det er mørt. Jevn med maiznamel og ha i mandlene og hakket koriander.
- Server med couscous eller ris.