
Kalkunfilet med paprikasaus
Ingredienser:
- 1,8 kg kalkunfilet
- 1 dl olje
- ½ dl sitronsaft
- 5 stk rød paprika
- 2 stk rødløk
- 4 ss paprikapulver
- 2 ss tomatpuré
- 8 dl hønsekraft/ buljong
- 2 dl matfløte
- 1 ss karve
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ts balsamico
- 1 ts eddik
- 1 ss sukker
Slik gjør du:
- Gni kalkunfileten inn med olje og sitronsaft. Krydre med salt og pepper.
- Brun kjøttet i ovnen 200 °C og sett ned temperaturen til 125 °C. Stek til kjernetemperatur 65°.
- Skjær paprika, løk og stek til det blir gyllent. Rør inn paprikapulver og tomatpuré.
- Ha i kraft og fløte samt karven. Smak til med salt, pepper, og rund av smaken med litt Balsmico eddik og sukker.
- Serveres med ovnsbakte poter, rosenkål., blomkål og gulrøtter.