Kalkunfilet med paprikasaus. Foto.

Kalkunfilet med paprikasaus

Published On: 7. januar 2016 / By /

Ingredienser:

  • 1,8 kg kalkunfilet
  • 1 dl olje
  • ½ dl sitronsaft
  • 5 stk rød paprika
  • 2 stk rødløk
  • 4 ss paprikapulver
  • 2 ss tomatpuré
  • 8 dl hønsekraft/ buljong
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss karve
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts balsamico
  • 1 ts eddik
  • 1 ss sukker

 

Slik gjør du:

  1. Gni kalkunfileten inn med olje og sitronsaft. Krydre med salt og pepper.
  2. Brun kjøttet i ovnen 200 °C og sett ned temperaturen til 125 °C. Stek til kjernetemperatur 65°.
  3. Skjær paprika, løk og stek til det blir gyllent. Rør inn paprikapulver og tomatpuré.
  4. Ha i kraft og fløte samt karven. Smak til med salt, pepper, og rund av smaken med litt Balsmico eddik og sukker.
  5. Serveres med ovnsbakte poter, rosenkål., blomkål og gulrøtter.
Følg oss
Søk