FORELDRE ! LAG OPPRØR!!

Published On: 14. september 2016 / By /

Tirsdag 13 september 2016 vil være en merkedag. To land – Sverige og Norge – som man skulle tro var veldig like i mangt om velferden viste denne dagen opp det totalt motsatte hva gjelder kunnskap og kompetanse om Næring = Læring!

I Sverige koret man den beste skolerestauranten og skolemat-kokk i Sverige. Det skjedde i Malmö og det er White guide Junior som er rundt om i Sverige og tester skolemat. Hvert år kores det en vinner.

I Norge tok en rektor i Stavanger ordet i selve Dagsrevyen og viste hvordan man skal lage en matpakke … etter hennes egen smak. Attpåtil mente denne rektoren at et par brødskiver med ost og smør holdt, og da brukte elevene heller ikke mye tid til å spise. De sølte også altfor mye!

Jeg vet egentlig ikke hva som er verst. Å ha en rektor på en barneskole som ikke har kompetanse og kunnskap nok til å ha satt seg inn i at læring henger sammen med hva barna spiser – eller «visningen» av hvordan denne rektoren mener at en fullverdig matpakke skal se ut.

Det er 2016 vi er i? Er vi ikke? Det er tydelig at noen går 100 år tilbake i tid – en offentlig skole som til sigende skal være i utvikling og ikke minst fremtidsrettet? Eller er det ikke slik politikerne vil ha det?

Jeg er fortsatt målløs og vet ikke om jeg skal le eller gråte. Jeg har dog et håp…Et håp om at foreldrene på denne skolen lager opprør!

Etter 8 års drift med Hundsund Skolerestaurant og de resultater og tilbakemeldinger vi har fått gjennom disse årene er det KUN èn vei å gå. FREMOVER!

Når nye skolebygg skal bygges – Planer inn et storkjøkken og la noen drifte det til barn og unges beste. Med skikkelig og næringsrik mat, der andre enn skolens personale tar hånd om kompetansen og kunnskapen. Det finnes mange kokker og kjøkkenassistenter i Norge som gjerne kunne tenke seg å arbeide på dagtid, med og for barn og unge!

Liselotte

Følg oss
Søk