Tyrkisk lammegryte

Tyrkisk lammegryte

Ingredienser til 10 porsjoner:

  •  1,5 kg benfritt lam
  •  3 stk  aubergine
  •  5 stk  løk
  •  3 stk  grønn squash
  •  2 stk rød paprika
  • 2 stk hakket hvitløk
  • 1 kg  hermetiske tomater
  •  1,3  kg  potet
  • olivenolje
  • 3 ts  paprikapulver
  • saft av 1 sitron
  • pepper
  • salt
  • 15 dl  lammekraft/ buljong
  • 1 bunt hakket salvie
  • 1bunt  bladpersille

 

Slik gjør du:

  1. Kutt kjøttet i 2-3 cm store terninger.
  2. Del auberginen på langs og kutt den i skiver, strø over salt og la det stå i under press ca. 15 minutter. Skyll deretter av saltet.
  3. Skjær løk, squash og paprika i skiver.
  4. Bland inn olje, paprikapulver og sitronsaft i kjøttet og brun det i ovnen 10-15 min på 200°C.Legg kjøtt, grønnsaker, hvitløk og salvie lagvis i en gastro bakk. Strø pepper og salt mellom lagene. Hell over kraften. Dekk med folie og stek i ovn på 200°C i ca. 1 1/2 time.
  5. Dryss over hakket persille før servering.
Barnehagen og Skolen har en unik mulighet å påvirke til gode matvaner og senere bedre folkehelse. Det er en fantastisk mulighet og et stort ansvar.
Telefonnummer: 917 33 706
Epost: tce@hundsundskolerestaurant.no
Snarøyveien 81
1367 Snarøya