Tyrkisk lammegryte
Ingredienser til 10 porsjoner:
- 1,5 kg benfritt lam
- 3 stk aubergine
- 5 stk løk
- 3 stk grønn squash
- 2 stk rød paprika
- 2 stk hakket hvitløk
- 1 kg hermetiske tomater
- 1,3 kg potet
- olivenolje
- 3 ts paprikapulver
- saft av 1 sitron
- pepper
- salt
- 15 dl lammekraft/ buljong
- 1 bunt hakket salvie
- 1bunt bladpersille
Slik gjør du:
- Kutt kjøttet i 2-3 cm store terninger.
- Del auberginen på langs og kutt den i skiver, strø over salt og la det stå i under press ca. 15 minutter. Skyll deretter av saltet.
- Skjær løk, squash og paprika i skiver.
- Bland inn olje, paprikapulver og sitronsaft i kjøttet og brun det i ovnen 10-15 min på 200°C.Legg kjøtt, grønnsaker, hvitløk og salvie lagvis i en gastro bakk. Strø pepper og salt mellom lagene. Hell over kraften. Dekk med folie og stek i ovn på 200°C i ca. 1 1/2 time.
- Dryss over hakket persille før servering.