Svineflatbiff med ratatouille

Svineflatbiff med ratatouille

Ingredienser:

Svineflatbiff:

  • 1,5 kg svineflatbiff
  • 10 ss olivenolje
  • 10 ss honning
  • 10 ss Dijonsennep
  • 1 stk hvitløk
  • 1 bunt frisk koriander
  • Saft av 2 sitroner

 

Ratatouille:

  • 5 stk  rødløk
  • 2 stk  rød paprika
  • 2 stk  aubergine
  • 2 stk squash
  • 10 stk tomat
  • 0,5 stk  frisk timian, finhakket
  • 0,5 stk frisk rosmarin, finhakket
  • 1 dl rapsolje

 

Slik gjør du:

Svineflatbiff:

  1. Kjør alle «krydder ingrediensene» i kjøkkenmaskinen. Krydre biffen med salt, peppper og ha marinaden over.
  2. La kjøttet marineres i 2 timer. Brun kjøttet på 210 °C i ovnen, sett temperaturen ned til 150 °C og stek til kjernetemperatur ca. 62 °C grader.

 

Ratatouille:

  1. Skrell og skjær løk, paprika og tomat i båter. Kutt squash og aubergine i biter. Legg alt over i en form, hell over oljen og stek i ovn 200 °C i ca 25 minutter. Vend litt på grønnsakene under steketiden. Smak til med salt og pepper.
  2. Serveres med potet.
Barnehagen og Skolen har en unik mulighet å påvirke til gode matvaner og senere bedre folkehelse. Det er en fantastisk mulighet og et stort ansvar.
Telefonnummer: 47 23 26 66
Epost: post@hundsundskolerestaurant.no
Snarøyveien 81
1367 Snarøya