Skinkesteik med grønnsaker
Ingredienser:
- 3-4 kg skinkestek
- 2 ts salt.
- 2 ts pepper
- 4 ss olje
- 1 dl sitronsaft
- 3 stk brokkoli bunter
- 2 stk grønn squash
- 200 g rødkål
Saus:
- 1l stekesjy
- 2 ss dijonsennep
- 2 dl kremfløteeller matfløte
- 2 ss soyasaus
- 100 g smør
- 3 ss maizena
Slik gjør du:
- Krydre steken inn med salt og pepper og la den stå kjølig til neste dag.
- Gni inn olje og sitronsaft. Brun steken på kombidamp på 220 °C i 15 min.
- Kutt grønnsakene i grove biter og ha det i formen sammen med steken.
- Ha over 1 liter vann. Stek videre på 175 °C til kjernetemperatur er 68 °C.
- Hell over varmt vann underveis. La steken hvile.
- Sil grønnsakene og kok sjyen inn med sennep, soyasaus og fløte, pisk inn smør og jevn med maizena.
- Server med dampede grønnsaker, rødkål og ovnsbakte Poteter.