Skinkesteik med grønnsaker. Foto.

Skinkesteik med grønnsaker

Published On: 7. januar 2016 / By /

Ingredienser:

  • 3-4 kg skinkestek
  • 2 ts salt.
  • 2 ts pepper
  • 4 ss olje
  • 1 dl sitronsaft
  • 3 stk brokkoli bunter
  • 2 stk grønn squash
  • 200 g rødkål

Saus:

  • 1l stekesjy
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 dl kremfløteeller matfløte
  • 2 ss soyasaus
  • 100 g smør
  • 3 ss maizena

 

Slik gjør du:

  1. Krydre steken inn med salt og pepper og la den stå kjølig til neste dag.
  2. Gni inn olje og sitronsaft. Brun steken på kombidamp på 220 °C i 15 min.
  3. Kutt grønnsakene i grove biter og ha det i formen sammen med steken.
  4. Ha over 1 liter vann. Stek videre på 175 °C til kjernetemperatur er 68 °C.
  5. Hell over varmt vann underveis. La steken hvile.
  6. Sil grønnsakene og kok sjyen inn med sennep, soyasaus og fløte, pisk inn smør og jevn med maizena.
  7. Server med dampede grønnsaker, rødkål og ovnsbakte Poteter.
Følg oss
Søk