Kyllingboller med tomatsaus. Foto.

Kyllingkjøttboller med tomatsaus

Published On: 7. januar 2016 / By /

Ingredienser til 10 porsjoner:

  • 1,5 kg kyllingkjøttboller.
  • 5 stk gulrot
  • 1 stor sellerirot
  • 5 stk løk
  • 1 stk hvitløk
  • 1 kg hakkede hermetiske tomater
  • 300 g tomatpurè
  • 0,5 liter vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1 ss tørket basilikum
  • 1 dl soyasaus
  • Eventuelt litt Tabasco
  • 2 ss sukker

 

Slik gjør du:

  1. Kutt grønnsaker i små biter, fres  grønnsakene til en gylden farge, ha i tomat og pure la det surre litt sammen før vannet has i.
  2. Ha i krydder og rund av med litt sukker. Kok i minimum 1 time. Kjør sammen med stavmixer.
  3. Stek kjøttbollene i ovnen til de er varme og ha de i sausen, la det småkoke i 30 min.
  4. Serveres med pasta eller hjemmelaget potetmos.
Følg oss
Søk