
Kyllingkjøttboller med tomatsaus
Ingredienser til 10 porsjoner:
- 1,5 kg kyllingkjøttboller.
- 5 stk gulrot
- 1 stor sellerirot
- 5 stk løk
- 1 stk hvitløk
- 1 kg hakkede hermetiske tomater
- 300 g tomatpurè
- 0,5 liter vann
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss tørket timian
- 1 ss tørket rosmarin
- 1 ss tørket basilikum
- 1 dl soyasaus
- Eventuelt litt Tabasco
- 2 ss sukker
Slik gjør du:
- Kutt grønnsaker i små biter, fres grønnsakene til en gylden farge, ha i tomat og pure la det surre litt sammen før vannet has i.
- Ha i krydder og rund av med litt sukker. Kok i minimum 1 time. Kjør sammen med stavmixer.
- Stek kjøttbollene i ovnen til de er varme og ha de i sausen, la det småkoke i 30 min.
- Serveres med pasta eller hjemmelaget potetmos.