Helstekt svinenakke med ratatouille. Foto.

Helstekt svinenakke med ratatouille

Published On: 7. januar 2016 / By /

Ingredienser:

Helstekt svinenakke:

  • 1500 g svinenakke
  • 2 stk sitron
  • 1 dl matolje
  • 2 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 4 ss dijonsennep
  • 100 g brødrasp
  • 2 kvaster timian
  • 2 kvaster rosmarin
  • 2 kg Poteter

 

Toms ratatouille:

  • 1 stk gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater (ca 800 g)
  • 1 glass tomatpure (180g)
  • 2 kvaster timian
  • 2 kvaster rosmarin
  • 2 kvaster basilikum
  • 1 stk squash
  • 2 stk aubergine
  • 3 stk rød Paprika
  • 2 stk øk
  • 1 kg poteteter

 

Slik gjør du:

  1. Gni sitron, olje, salt og pepper inn i kjøttet, og brun i ovn på 200 °C ca. ½ time. Ta ut og smør dijonsennep på toppen av steika. Strø over brødkrum med urter.  Stek til kjøttet har en temperatur ca 158-160 °C . Skjæres i skiver og serveres med potet.
  2. Ratatouille; Gulrot, sellerirot, løk og hvitløk finkuttes og freses i olje. Ha over hermetiske tomater, tomatpure, salt, pepper, timian, rosmarin og basilikum. Rund av med sukker. Hell over 1 liter vann, og la det koke sammen i 1 time. Kjør alt i stavmikser. Skjær grønnsakene i passe biter og stek i panne eller ovn. Ha grønnsakene over i sausen, og la det småkoke i 30 min.
Følg oss
Søk