Helstekt svinenakke med ratatouille
Ingredienser:
Helstekt svinenakke:
- 1500 g svinenakke
- 2 stk sitron
- 1 dl matolje
- 2 ts Salt
- 1 ts Pepper
- 4 ss dijonsennep
- 100 g brødrasp
- 2 kvaster timian
- 2 kvaster rosmarin
- 2 kg Poteter
Toms ratatouille:
- 1 stk gulrot
- 100 g sellerirot
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 bokser hermetiske tomater (ca 800 g)
- 1 glass tomatpure (180g)
- 2 kvaster timian
- 2 kvaster rosmarin
- 2 kvaster basilikum
- 1 stk squash
- 2 stk aubergine
- 3 stk rød Paprika
- 2 stk øk
- 1 kg poteteter
Slik gjør du:
- Gni sitron, olje, salt og pepper inn i kjøttet, og brun i ovn på 200 °C ca. ½ time. Ta ut og smør dijonsennep på toppen av steika. Strø over brødkrum med urter. Stek til kjøttet har en temperatur ca 158-160 °C . Skjæres i skiver og serveres med potet.
- Ratatouille; Gulrot, sellerirot, løk og hvitløk finkuttes og freses i olje. Ha over hermetiske tomater, tomatpure, salt, pepper, timian, rosmarin og basilikum. Rund av med sukker. Hell over 1 liter vann, og la det koke sammen i 1 time. Kjør alt i stavmikser. Skjær grønnsakene i passe biter og stek i panne eller ovn. Ha grønnsakene over i sausen, og la det småkoke i 30 min.